Praktische zaken

Kennismaking

U bent van harte welkom om een kijkje bij ons te nemen. Leuk als u uw kind meeneemt! Tijdens een rondleiding krijgt u een indruk van de sfeer bij Prikkebeen en is er gelegenheid voor het stellen van al uw vragen.

Aanmelden

U meldt uw kind schriftelijk aan via het inschrijfformulier. U ontvangt daarna van ons een uitnodiging voor een intakegesprek.

Intakegesprek

Heeft u uw kind bij Kinderdagverblijf Prikkebeen ingeschreven, dan bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek wat u in de zorg voor uw kind belangrijk vindt. Bijvoorbeeld over eet- en slaapgewoonten, zindelijk worden, spelen en troosten. Heeft uw kind medische zorg nodig? Dan neemt de verpleegkundige van de groep van uw kind deze zorg nauwgezet met u door.

Tarief

Het tarief voor de reguliere opvang is vanaf 1 maart 2024 € 10,25 per uur voor hele dagen, voor halve dagen/ één dag per twee weken is het tarief € 10,75. De dagopvang is 10,5 uur per dag open, dus er zullen 10,5 uur gerekend worden.

Wennen

Elk kind is uniek. Het ene kind went gemakkelijker en sneller dan het andere kind. Meestal raden wij aan om uw kind eerst een halve dag bij ons te laten wennen. U mag daar even bijblijven.

Halen en brengen

U kunt uw kind ’s ochtends tussen 7.30 – 9.30 uur brengen. Er is dan tijd voor een mondelinge overdracht en u kunt even met uw kind blijven spelen. Vanaf 16.00 uur kunt u uw kind weer ophalen. Halen en brengen op afwijkende tijden, overlegt u vooraf even met de leiding van de groep van uw kind.

Infectieziekteschema voor ouders

Infectieziekteschema voor ouders

Vervoer met de Prikkebeenbus

Kinderdagverblijf Prikkebeen heeft een eigen bus waarmee we uw kind ophalen of thuisbrengen als u zelf niet over eigen vervoer beschikt. Deze service is bedoeld voor (chronisch) zieke kinderen.

Overlegmomenten

Bij het brengen en halen van uw kind, nemen medewerkers en de leiding van Prikkebeen altijd ruim de tijd voor u en uw kind. Voor het doornemen van eventuele bijzonderheden of voor het delen van ervaringen. Als u uw kind ophaalt, nemen we de dag even samen door. Uw kind mag alleen mee naar huis met de ouders. Komt iemand anders uw kind ophalen, bijvoorbeeld een opa, oma of oppas, geef het van te voren aan ons door.

Oudergesprek

Elk jaar vinden er twee oudergesprekken van 10 minuten plaats. Deze zullen in de maanden april en september vallen. Dan staan we uitgebreid stil bij de ontwikkeling van uw kind en eventuele bijzonderheden.

Schriftje

Elk kind heeft bij Kinderdagverblijf Prikkebeen een eigen schriftje waar een medewerker minstens één keer per week een verslagje inschrijft. Is uw kind net gestart bij Prikkebeen, dan schrijven we vaker een verslagje. Zelf schrijven wat uw kind thuis heeft beleefd? Heel graag! Dan kunnen we daar in gesprekjes met uw kind op inhaken!

Meenemen

Kinderdagverblijf Prikkebeen zorgt voor eten, drinken en luiers. Zelf zorgt u voor reservekleding, slofjes, eventueel een fopspeen en een knuffel. Voor baby’s neemt u een eigen flesje mee.

aanmelden-kinderdagverblijf-prikkebeen-bunnik-17

Eten en drinken

Er zijn op een dag een aantal vaste eet- en drinkmomenten. ’s Ochtends om 9.30 uur als alle kinderen zijn gebracht, de lunch tussen 11.30 en 12.30 uur en ’s middags na het slapen. Uiteraard houden wij rekening met eventuele allergieën en dieetvoorschriften.

Feest en traktaties

Is uw kind jarig of is er een broertje of zusje geboren? Dat vieren we graag op de groep! Overlegt u vooraf wanneer en wat uw kind gaat trakteren, wij streven naar gezonde traktaties.

Knipservice

Elke maand kan uw kind bij Kinderdagverblijf Prikkebeen naar de kapper, dit is op de dinsdagen. Kapster Elleke van eslooks uit Werkhoven komt naar Prikkebeen en knipt uw kind voor slechts € 15,-.

GGD Rapport

Elk jaar controleert de GGD of Kinderdagverblijf Prikkebeen voldoet aan de richtlijnen van hygiëne van de GGD. De rapporten liggen ter inzage bij Prikkebeen. Of bekijk de GGD-Rapporten online:  GGD Rapport Prikkebeen 2014GGD Rapport Prikkebeen 2015.GGD Rapport Prikkebeen 2016. GGD Rapport 2017, GGD Rapport 2018,GGD Rapport 2019,GGD Rapport 2019(2),GGD rapport 2020,GGD rapport 2021, GGD Rapport 2022, GGD Rapport 2022GGD Rapport 2022, GGD Rapport 2023GGD Rapport 2023GGD Rapport 2023

Privacy

Kinderdagverblijf vangt naast gezonde kinderen zieke kinderen op. Zieke kinderen hebben een eigen kinddossier met medische gegevens, het betreft hier een papieren dossier.
De gegevens worden gebruikt door de zorgverleners van het kinderdagverblijf en een logopedist die een “vaste” verbintenis heeft met het dagverblijf.
Medische gegevens zijn uitdrukkelijk geheim en zullen strikt vertrouwelijk gebruikt worden. De gegevens worden nooit aan derden verstrekt, ze zijn uitsluitend voor eigen gebruik.

Het kinderdagverblijf Prikkebeen beschikt over een protocol privacy.
Privacystatement

Huisregels

Lees hier de huisregels van Prikkebeen

De Geschillencommissie

Voor externe klachten die U niet kunt afhandelen met de directie, kunt U terecht bij: www.degeschillencommissie.nl ( Bordewijklaan 46, Postbus 90600, 2509 LP Den Haag ).

Algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden van Kinderdagverblijf Prikkebeen.

Handelsnaam: Prikkebeen B.V.
KVK-nummer: 55441289
Btw-nummer: NL851713798B01

Laatste nieuws

5 oktober 2023

Nieuwsbrief september

In deze nieuwsbrief o.a.: Zo zijn we naar Ballorig, de Geertjes Hoeve, de Intratuin en meerdere speeltuintjes in de buurt geweest. De kinderen hebben genoten van alle avonturen.

Lees meer