Eettrainingsgroep

Hulp bij leren eten

Eten is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld als ze getraumatiseerd zijn in het mond- en neusgebied of lange tijd afhankelijk zijn geweest van sondevoeding. Stapje voor stapje leert uw kind bij Kinderdagverblijf Prikkebeen eten.

Zo vroeg mogelijk beginnen

Eten via de mond kost energie. Bovendien is proeven, kauwen en slikken voor veel kinderen die sondevoeding krijgen onbekend. Als er geen medische redenen meer zijn voor sondevoeding, is het advies uw kind zo vroeg mogelijk gewoon te leren eten. Belangrijk is dat zowel u als uw kind eraan toe zijn.

Bijna altijd succes verzekerd

Kinderdagverblijf Prikkebeen is een van de weinige medische kinderdagverblijven die eettraining verzorgt. In bijna alle gevallen is onze aanpak succesvol gebleken.

Voordelen eettraining bij Prikkebeen:
• Prikkebeen helpt uw kind in een vertrouwde sfeer van de sondevoeding af.
• Uw kind hoeft niet te worden opgenomen.
• Het deskundige eetteam van Prikkebeen begeleidt uw kind op een professionele manier.
• U kunt altijd bij ons terecht voor vragen, steun en het delen van ervaringen.

Eetteam Prikkebeen

Het eetteam van Prikkebeen bestaat uit pedagogisch medewerkers, orthopedagoog, in samenwerking met logopedisten (de logopedist die wekelijks het kinderdagverblijf bezoekt en kinderen behandelt of de logopedist die al bij uw kind betrokken is), bij uw kind betrokken artsen, diëtist en andere therapeuten. Uw kind leert in een ontspannen en positieve situatie eten met de methode die op Prikkebeen gehanteerd wordt (gebaseerd op gedragstherapeutische principes). Ook u wordt gecoacht om de eetsituatie thuis te optimaliseren.

Meer weten over eettraining bij Kinderdagverblijf Prikkebeen?

Neem contact op via 030 – 657 50 20 of vul het contactformulier in. Je bent ook welkom voor een rondleiding bij Medisch Kinderdagverblijf Prikkebeen in Bunnik. Bel voor het maken van een afspraak. Neemt u uw kindje mee?

Vul het inschrijfformulier in
Na ontvangst van het formulier nodigen wij u uit voor een intakegesprek.

Laatste nieuws

5 oktober 2023

Nieuwsbrief september

In deze nieuwsbrief o.a.: Zo zijn we naar Ballorig, de Geertjes Hoeve, de Intratuin en meerdere speeltuintjes in de buurt geweest. De kinderen hebben genoten van alle avonturen.

Lees meer