Ouders aan het woord

Mark & Femke, ouders van Nina (1,5 jaar):

“Het is fantastisch dat bij Prikkebeen zowel kinderen met als zonder zorgbehoefte welkom zijn.”

Wij zijn erg blij dat we besloten hebben om Nina drie dagen in de week naar Prikkebeen te brengen. Nina heeft een extra zorgbehoefte omdat zij vanwege haar metabole aandoening een strikt dieet moet volgen en er goed op haar voedingsinname moet worden gelet. Het is fantastisch dat bij Prikkebeen zowel kinderen met als zonder zorgbehoefte welkom zijn.

Bij Prikkebeen zijn er veel vaste medewerkers, waardoor Nina echt een band heeft opgebouwd met de medewerkers die voor haar zorgen. Zij weten goed hoe ze met de aandoening van Nina moeten omgaan en zijn erg warm en betrokken. We laten haar daarom met een gerust hart achter.

Wat wij erg leuk vinden is dat Nina bij Prikkebeen erg veel buiten speelt. Er is een grote tuin, waar ook kippen rondlopen en waar allerlei speeltoestellen staan. Als het regent, kunnen de kinderen ook in de gymzaal spelen, waar ook klimtoestellen te vinden zijn. Er worden verder veel leuke activiteiten georganiseerd, waarbij de ouders ook regelmatig betrokken worden.

Mark & Angelique:

“Cas, ga je mee naar Prikkebeen?” “Ja! Ja! Jaaa!“

Cas (2,5) zit nu een aantal maanden in de eettrainingsgroep. Niet voor niets, want sinds zijn geboorte is hij een erg moeilijke eter en drinker. Zo moeilijk zelfs, dat zijn groei eronder lijdt. Enorm frustrerend voor ons als ouders, je wordt er op de lange termijn erg wanhopig van als je kind nauwelijks groeit en maar weinig wil eten en drinken.
Bij Prikkebeen hebben ze vaker met dit bijltje gehakt. Hij krijgt er vier dagen per week zijn tussendoortjes en lunch en meteen vanaf het begin ging het wat beter met eten. Het eten wordt verweven met spelen, waarbij bij na elke hap het speeltje weer terugkomt. Ook maken we filmpjes van de maaltijden thuis, die we bij Prikkebeen bespreken. Zo werken we samen om tot een aanpak te komen die bij Cas werkt. Het eten gaat gelukkig langzaam aan steeds iets beter. We zijn er nog niet, maar het is al een stuk gezelliger aan tafel thuis. Het personeel is warm en betrokken en steunt ook ons als ouders als het even wat minder gaat met Cas.
Cas heeft het heel erg naar zijn zin bij Prikkebeen. Hij is steeds helemaal enthousiast dat hij weer lekker mag gaan spelen. Heerlijk klauteren in de gymzaal samen met alle andere kindjes. En als we hem ’s middags ophalen is hij nog hartstikke druk met (buiten)spelen en nog helemaal niet bezig met papa of mama en naar huis gaan.

Jonna:

‘Warme sfeer en grote betrokkenheid’

Toen we hoorden dat er in onze buurt een (verpleegkundig) kinderdagverblijf kwam, waren we direct enthousiast. In 2000 ben ik zelf patiënt geweest in een revalidatiecentrum en ik was daar enorm onder de indruk van de kindjes die daar het uurtje voor mij ‘zwemles’ hadden. “Als ik later ooit kinderen krijg, dan zou ik ze graag meegeven dat er meer is dan de gezonde maatschappij.” Hoe mooi is het dan, dat mijn kinderen nu spelen dat ze ook een ‘slangetje’ hebben of mij gebarentaal leren!

In het weekend vraagt onze dochter wanneer ze weer naar Prikkebeen mag. En een van de eerste woordjes van onze zoon was ‘Ad’. Maar we merken het vooral aan de glimlach op hun gezicht als ze bij Prikkebeen zijn. En dat komt door de enorm warme sfeer en grote betrokkenheid bij Prikkebeen!

Prikkebeen lijkt echt een tweede familie voor onze kinderen. Er is een vast team personeel. Zelfs invalpersoneel is vast. Ook alle kinderen kennen elkaar, omdat ze geregeld gemengd spelen. Kortom, wij zijn superblij dat we voor onze kinderen zo’n fijne plek hebben gevonden!

Cathalijn Gerver, moeder van Thije:

‘Onze zoon kan gewoon kind zijn tussen de andere kinderen’

Thije gebaart elke ochtend de vlinder die symbool staat voor Prikkebeen. Hij staat te trappelen bij de deur met zijn jas in zijn hand op de komst van Ad die hem ophaalt. Hij wil niets liever dan naar Prikkebeen gaan. Gezellig spelen met al zijn vriendjes en vriendinnetjes. Gewoon leeftijdsgenootjes, die hem automatisch de gezonde ontwikkeling van een kind leren omdat hij het na-aapt.

Wie had dat durven dromen toen wij ontslagen werden uit het ziekenhuis met sondevoeding en een trachea-canule. Prikkebeen heeft het voor ons mogelijk gemaakt dat Thije een gewone kind ontwikkeling kon doormaken, tussen alle ziekenhuisopnames door. Prikkebeen is flexibel, de lijnen zijn kort en zij denken altijd met ons mee.

Daarnaast hebben zij eraan bij gedragen dat onze zoon na 10 maanden van de voedingspomp af was en zij hebben uitstekende canulezorg geleverd. Canulezorg is altijd onvoorspelbaar, maar dat zij adequaat kunnen handelen is voor ons door dik en dun bewezen.

Juultje, moeder van Robbin van 6, Wessel van 5 en Kasper van 2:

‘De kinderen willen ‘s middags niet mee naar huis!’

Met inmiddels ons derde kind op Prikkebeen hebben we voldoende ervaring opgedaan om iedereen aan te raden hun kind hiernaartoe te brengen! Ook tijdens de groei van de afgelopen jaren zijn de warme sfeer en de flexibiliteit van de leiding behouden gebleven. Het buitenspeelterrein is geweldig, extra activiteiten zoals opa- en omadag zijn altijd goed geregeld. Vrijwel nooit willen de kinderen meteen mee naar huis eind van de middag, een betere graadmeter is er niet!

Rick en Maartje, ouders van Loek:

‘Wat er echt uitspringt is de persoonlijke aandacht voor elk kind.’

De hartelijke ontvangst, het mooie en schone gebouw en de enorme tuin gaven ons direct een goede eerste indruk. Ze ondernemen bij Prikkebeen leuke dingen zoals treinen kijken, naar de markt, de kinderboerderij of gewoon een lekkere wandeling door Bunnik. Het bezoek van Sinterklaas is een feest voor jong en oud. De Opa en Oma-dag was voor onze ouders een middag genieten en we zijn heel benieuwd hoe Loek het nachtje kamperen op de Prikkebeen camping gaat ervaren. Het is handig dat de kapster langskomt, een fotograaf die de kinderen mooi op de foto zet en ga zo maar door.

We zien Loek zich ontwikkelen als dreumes: spelenderwijs in de omgang met andere kinderen en met leuke leerzame thema’s. Belangrijk zijn de rust en regels. De begeleiders zijn kundig, lief voor de kinderen en waar nodig ook streng. Wat er voor ons écht uit springt en met stip op 1 staat is de persoonlijke aandacht.

Martine en Alexander:

‘Dat de kinderen graag naar Prikkebeen gaan zegt ons genoeg!’

Al van kleins af aan gaan onze twee meiden naar Prikkebeen. Vanaf het moment dat ze daar kwamen werden ze warm ontvangen. We hebben zeer goed contact met de begeleiding. De kleine en persoonlijke opzet van Prikkebeen maakt dit ook goed mogelijk. Er wordt goed met ons meegedacht, bijvoorbeeld als het gaat slapen en voeden. Het breng- en haal moment is voor ons heel ontspannend; de kinderen gaan lekker spelen, terwijl wij de overdracht doen.

Voor ons is Prikkebeen een hele fijne en flexibele crèche! Naast dat wij de opvang gewoon nodig hebben, is het voor de kinderen een heerlijke omgeving waar ze samen met andere kinderen kunnen spelen en leren.

Wij vinden het erg waardevol dat er regelmatig leuke uitjes worden ondernomen, zoals een uitstapje naar Rhijnauwen. En er zijn veel leuke activiteiten bij Prikkebeen zelf. Bijvoorbeeld het voorleesontbijt, carnaval, Opa & Omadag, Kinderverwendag, inclusief een overnachting in de Prikkebeen tuin in een tent!

Wij voelen ons thuis bij Prikkebeen. Dat de kinderen graag naar Prikkebeen gaan zegt ons genoeg!

Zelf een kijkje nemen?

Proef de sfeer bij Kinderdagverblijf Prikkebeen. Wij geven u graag een rondleiding. Bel 030 – 657 50 20 voor een afspraak. Tot ziens!

Laatste nieuws

27 juni 2024

Nieuwsbrief juni 2024

In deze nieuwsbrief o.a.: nieuwe voorleeshoekjes, naar de bibliotheek, kleine kuikentjes en groen denken groen doen.

Lees meer