Pedagogisch plan

Kinderopvang voor gezonde en chronisch zieke kinderen

Kinderdagverblijf Prikkebeen is net ietsje anders dan een ‘gewoon’ kinderdagverblijf. Bij Prikkebeen zijn zowel gezonde kinderen als chronisch zieke kinderen welkom. Een beetje bijzonder, maar toch ook heel gewoon. We doen dezelfde dingen als bij elk ander kinderdagverblijf.

Kinderen leren van elkaar

De praktijk leert dat gezonde en zieke kinderen heel natuurlijk met elkaar omgaan. En dat ze van elkaar leren. Elke dag opnieuw. Gezonde kinderen helpen zieke kinderen als dat nodig is en raken gewend aan ‘dat slangetje in de neus’. Zieke kinderen ontwikkelen zich sneller samen met hun gezonde vriendjes. Bijzonder om te zien.

pedagogische-plan-kinderopvang-prikkebeen-11

Weten waar Kinderdagverblijf Prikkebeen voor staat?

Belangrijk uitgangspunt in het pedagogisch beleid van Prikkebeen is dat uw kind zich in z’n eigen tempo en op z’n eigen manier mag ontwikkelen. Ons kinderdagverblijf biedt uw kind een veilige en vertrouwde basis voor het vergroten van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Onze medewerkers stimuleren en begeleiden uw kind daarbij.

Het pedagogisch beleid van Kinderdagverblijf Prikkebeen is uitgebreid beschreven in

Pedagogisch Beleidsplan-2024

Pedagogisch werkplan KDV Prikkebeen 2023

Ons Beleid pedagogisch beleidsmedewerker en – coach vind u hier:
Beleid Pedagogische beleidsmedewerker coach 2023

Heeft u vragen over het pedagogisch beleid van Kinderdagverblijf Prikkebeen?

Neemt u dan contact met ons op via 030 – 657 50 20.

Laatste nieuws

5 oktober 2023

Nieuwsbrief september

In deze nieuwsbrief o.a.: Zo zijn we naar Ballorig, de Geertjes Hoeve, de Intratuin en meerdere speeltuintjes in de buurt geweest. De kinderen hebben genoten van alle avonturen.

Lees meer