Medische kinderopvang

Uw kind doet mee én krijgt zorg op maat

U heeft dagelijks de zorg voor uw chronische zieke kind. Medisch Kinderdagverblijf Prikkebeen neemt u zorg uit handen en biedt uw kind een plek waar het speelt met andere kinderen. Een veilige, huiselijke plek waar u uw kind met een gerust hart achterlaat.

Prikkebeen verzorgt de opvang en verpleegkundige zorg voor kinderen die:

  • afhankelijk zijn van beademing of extra zuurstof nodig hebben;
  • diabetes of epilepsie hebben;
  • long- of hartproblemen hebben;
  • een stofwisselingsstoornis hebben;
  • een infuus of canule hebben;
  • afhankelijk zijn van sondevoeding.

Welke zorg biedt medisch Kinderdagverblijf Prikkebeen?

Prikkebeen biedt elke vorm van verpleegkundige zorg in een huiselijke omgeving. Van het toedienen van zuurstof en het geven van medicatie tot het toedienen van sondevoeding en het aanleggen van het infuus. Precies dezelfde zorg als thuis. Uw kind mag geen verschil ervaren.

Kinderdagverblijf Prikkebeen vraagt samen met u de vergoeding voor opvang aan. Op het moment dat u uw kind heeft aangemeld bij Prikkebeen, neemt de verpleegkundige van de groep van uw kind de medische zorg grondig met u door.

Individuele aandacht in kleine groepen

Prikkebeen werkt met kleine groepen van maximaal 12 kinderen. Verticale groepen met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Sommige chronisch zieke kinderen verblijven t/m hun vijfde jaar bij Prikkebeen om de overstap naar vervolgonderwijs soepel te laten verlopen.

Uw kind blijft gedurende zijn verblijf in dezelfde vaste ‘stam’-groep. Deze groep is een mix van gezonde en chronisch zieke kinderen.
pedagogische-plan-kinderopvang-prikkebeen-11

Samen spelen, leren en ontdekken

De ervaring leert dat het gemengd opvangen van gezonde en chronisch zieke kinderen voordelen biedt. Kinderen leren van elkaar, helpen elkaar en hebben respect voor elkaar.

Komt u een keertje kijken?

Proef de sfeer bij Medisch Kinderdagverblijf Prikkebeen tijdens een rondleiding door onze nieuwe locatie in Bunnik. Bel 030 – 657 50 20 voor een afspraak. Neemt u uw kindje mee?

Vul het inschrijfformulier in
Na ontvangst van het formulier nodigen wij u uit voor een intakegesprek.

Laatste nieuws

5 oktober 2023

Nieuwsbrief september

In deze nieuwsbrief o.a.: Zo zijn we naar Ballorig, de Geertjes Hoeve, de Intratuin en meerdere speeltuintjes in de buurt geweest. De kinderen hebben genoten van alle avonturen.

Lees meer